کودکان بالفطره خلاق و دارای تخیلاتی بیش از حد قدرتمند هستند.

کودکان بالفطره خلاق و دارای تخیلاتی بیش از حد قدرتمند هستند.
 رشد خلاقیت نیز در کودکان بنوبه خود بهره دانشی، احساسی و سلامتی بهمراه دارد. برای مثال حاصل یکی از تحقیقاتی که اخیرا صورت گرفته این است که قدرت تخیل بالا در کودکان حتی می تواند سبب مقاومت بیشتر آنان در برابر درد بشود.
خلاقیت در کودکان همچنین می تواند سبب افزایش اعتماد بنفس، رشد مهارتهای اجتماعی و ایجاد آمادگی برای یادگیری بیشتر بهمراه داشته باشد. حاصل کار 3 محقق  در ادامه نشان می دهد که چگونه والدین می توانند مشوق بهتری برای رشد خلاقیت در کودکان خود باشند.
1. فضای خاصی را برای کارهای خلاقانه اختصاص دهید.
اختصاص فضای مشخصی به کودکان تا آنها بتوانند خلاقتر باشند بسیار مهم است؛ البته این بدان معنی نیست که یک اتاق بازی با وسایل گرانقیمت داشته باشد. می توان گوشه کوچکی از اتاق را با یک کیسه پر از اسباب بازی های لگو (یا شبیه آن) یا حتی یک جعبه پر از لباسهای قدیمی خودتان که بتواند با آنها هر کار که دلش می خواهد انجام دهد. نکته مهم برای کودکان این است که آنان احساس کنند در فضای خودشان قدرت تصمیم گیری دارند.
2. ساده برگذار کنید.
درست همانطوریکه برای درست کردن فضای اختصاصی برای کودکان نیازی ندارید که هزینه زیادی انجام دهید، برای رشد خلاقیت در او نیز به داشتن آخرین، بهترین و بزرگترین اسباب بازیها احتیاجی نیست. تنها شرایط را برای او ساده کنید تا بتواند به بهترین وجهی خلاقیت خود را شکوفا کند. از بریز و بپاش نترسید.
3. برای زمان خلاقیت او برنامه ریزی دیگری نکنید.
تایم خلاقیت او را کوتاه نکنید و اگر می بینید که او واقعا از آن زمان استفاده می کند و لذت می برد برای آن زمان جایگزین دیگری پیدا نکنید. بگذارید چندین ساعت در خانه بدون هیچ برنامه مشخصی به کارهای خلاقانه خود بپردازد.
4. به کودکانتان کمک کنید تا حواس خود را فعال کنند.
کودکان خود را به هر ترفندی در معرض پیرامون خود قرار دهید، تا آنها بتوانند از تمامی حواس خود برای شناخت محیط اطرافشان استفاده کنند. بازهم بیاد داشته باشید که این به معنی رفتن به سفرهای گرانقیمت یا شرکت در برنامه های لوکس و فانتزی نیست. شما بسادگی می توانید با رفتن به کتابخانه، موزه و طبیعتگردی این شرایط را در اختیار آنان قرار دهید. حتی می توانید بسادگی آنها را تشویق به تخیل کنید؛ حتی برای مثال می توانید از آنها بپرسید که اگر به آفریقا سفر کنند با چه حیواناتی روبرو می شوند؟ برنامه سفر آنها به چه نحوی خواهد بود؟  چه بویی خواهد داشت؟ حیوانات چه صداهایی خواهند داشت؟
5. در مورد خلاقیت با آنان بحث کنید.
از آنان بپرسید که بهترین ایده های خلاقانه در آنها کی یا کجا بوجود آمده. می توانید به آن دقایق و یا آن فضا بهای بیشتری دهید.
6. تفکر خلاقانه در موارد بحرانی را در آنان بوجود آورید.
همچنانکه کودکانتان بزرگ می شوند از آنها بپرسید که چگونه با یک مسئله خاص برخورد می کنند و چگونه می توانند در مواجهه با مسائل واکنش متفاوتی داشته باشند.
7. از مدیریت کردنشان اجتناب کنید.
وقتی کودکان آزادانه و برای خودشان بازی می کنند، قابلیتهای غریزی بسیار شگفت انگیزی در جهت خلاق بودن دارند. کنترل، مراقبت، مدیریت و در یک کلمه بیش از حد در جایگاه پدرو مادر ایفای نقش کردن، می تواند موقعیت خلاقیت را از آنان گرفته یا حتی بطور کلی این قابلیت های غریزی را سرکوب کند. پس بسیار مهم است بدون اینکه بخواهید کودکانتان را مدیریت کنید، راهی برای رشد خلاقیت در کودکانتان بیابید. هر چه بتوانید کمتر به کارشان کار داشته باشید، به انان بیشتر کمک کرده اید که خودشان مسائلشان را حل کنند و به روش خاص و منحصر بفرد خودشان خلاق باشند.
8. به کودکان کمک کنیم تا به دنبال علایقشان بروند.
به خواسته های و علایق کودکانتان بها دهید و تا حد امکان شرایط و لوازم مورد نیازشان را در اختیارشان قرار دهید.
9. برای خلاقیت های خودتان نیز زمان بگذارید.
همانطور که می دانید کودکان آیینه والدینشان هستند پس شما نیز سعی کنید خلاق باشید. زمانی که کودکانتان مشغول نقاشی کردن هستند شما هم با آنان نقاشی کنید، رنگ ها را مخلوط کنید و طرح بزنید. این لحظات می تواند به شدت کودکان را ترغیب به کسب روحیه خلاقانه کند.
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید